Skip to content

Ruukki

Kellokosken Ruukki on ainutlaatuinen kulttuuri-historiallinen alue Tuusulassa, Keski-Uudellamaalla. Löydät Ruukilta mm. museon, käsitöitä, ruokaa ja juomaa sekä tuliaisia.

Suomessa on ollut 82 rautaruukkia, joista Kellokosken Ruukki on järjestyksessä 28:s. Kellokosken Ruukin historian voidaan katsoa alkavan 1750-luvulta. Kellokosken Ruukin toiminta on aikoinaan perustunut tehtaan ympärille, jonka tuotteista tunnetuimpia ovat olleet maitotonkat, kirveet ja muut työkalut, paloruiskut sekä vuodesta 1953 alkaen alumiiniset Kelloveneet. Fiskarsin ruukki osti Kellokosken tehtaat 1963. Muoviaikakausi teki kuitenkin tulojaan, ja rautaruukin toiminta kuihtui pois 1979. Lue lisää Ruukin historiasta täältä.

Nykyisin Ruukin tilat ovat pääasiassa erilaisten pienyritysten käytössä. Ruukista on muotoutunut nykyisin eläväinen alue, jossa kuitenkin tuntee historian havinan.

Alueella on monipuolisia palveluita, ja hyvin erilaisia yrittäjiä, taiteilijoita ja käsityöläisiä.

Kellokosken Ruukin välittömässä läheisyydessä sijaitsee Kellokosken vanha sairaala-alue ja sairaalamuseo, Kellokosken kirkko – joka on Kellokosken vanhin säilynyt rakennus vuodelta 1800 – sekä Kellokosken muut palvelut (mm. kaksi ruokakauppaa, apteekki, pizzerioita)

Kellokoskella on noin 5000 asukasta, ja se on yksi Tuusulan keskustataajamista.

Oletko kiinnostunut Ruukin tiloista?

Haluaisitko vuokrata ruukin tiloja tai käyttää uniikkia ruukin miljöötä esimerkiksi TV- tai elokuvakuvausten kuvauspaikkana? Ota yhteyttä: Kiinteistö Oy Kellokosken tehtaat toimitusjohtaja Pepe Makkoseen: [email protected]